1 Snijd de kip in blokjes en rijg aan de satéprikkers. Snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de gember.
2 Meng voor de marinade de knoflook, ⅔ van de gember, de chilipoeder, 2 tl garam masala en de yoghurt. Verdeel de marinade over de kip, deze moet rondom bedekt zijn. Dek af en laat minimaal 2 uur in de koelkast marineren.
3 Verhit 1 el olie in een pan. Voeg de rijst en de rest van de gember en garam masala toe en roerbak 1 min. Voeg het kokende water toe en roer door. Draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan in 15 min. gaar koken.
4 Verhit ondertussen 1 el olie in een koekenpan en roerbak de spinazie in delen 3 min. Schep uit de pan en laat uitlekken in een vergiet. Verhit ondertussen de rest van de olie in de koekenpan. Neem de kipspiesen uit de marinade. Bewaar de marinade. Bak de spiesen in 6 min. op hoog vuur goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Houd afgedekt warm.
5 Veeg de koekenpan schoon en verhit 20 g boter. Bak de tomatenblokjes 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de marinade toe en breng al roerend aan de kook. Neem de pan van het vuur en voeg in delen al roerend de rest van de boter en de slagroom toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
6 Schep de spinazie door de rijst en serveer met de kipspiesen en de saus.
Indiase kipspies met spicy pilavrijst is een recept van Albert Heijn