1 Doe de peperkorrels, het zeezout, koriander-, venkel en mosterdzaad in de vijzel en stamp fijn. Wrijf de ribeyes rondom in met het specerijenmengsel (rub). Laat afgedekt 30 min. buiten de koelkast marineren.
2 Bestrijk het gemarineerde vlees aan beide kanten met de olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril het vlees in 5 min. medium. Keer halverwege. Neem het vlees uit de pan en laat 5 min. rusten op een bord onder een deksel of aluminiumfolie.
3 Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Houd een paar blaadjes munt achter voor garnering en snijd de rest grof. Doe met het limoenrasp, 2 el limoensap, de yoghurt en knoflook in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper, eventueel zout en de rest van het limoensap.
4 Snijd het vlees in plakjes, garneer met de achtergehouden munt en serveer met de knoflook-muntyoghurt.
Ribeye met knoflook, yoghurt en munt is een recept van Albert Heijn