1 Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Snijd de tomaten in kwarten en meng met de pompoen,
15 teen knoflook, 2 el olie en de azijn in de braadslee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Schep regelmatig om.
2 Dep ondertussen de tofu droog en snijd in blokjes van 1 x 1 cm. Rol de blokjes door de bloem en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit 3 el olie in een koekenpan en bak de blokjes op hoog vuur in 8 min. goudbruin en knapperig. Schep regelmatig om. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
3 Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en snijd de peterselie en de knoflook fijn. Meng met de tofublokjes.
4 Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang 1 kopje van het kookvocht op.
5 Haal de braadslee uit de oven en doe het groentemengsel in de kom van de keukenmachine. Voeg het kopje kookvocht toe en pureer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de saus door de pasta. Garneer met de tofublokjes. Lekker met pijnboompitten.
Volkoren penne met pompoen en tofu is een recept van Albert Heijn