1 Snipper de ui heel fijn en doe in een schaal. Snijd de tomaten in kwarten en voeg toe aan de ui. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en doe ook in de schaal.
2 Boen de limoen schoon en rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het rasp, sap en 2 el olie door de groenten. Snijd de koriander grof en meng door de salade. Breng de avocadosalade op smaak met peper en eventueel zout.
3 Verhit de grillpan. Snijd het brood in 8 sneetjes en bestrijk aan beide kanten met 2 el olie. Gril het brood 3 min. Keer halverwege. Maak de grillpan schoon en zet weer op het vuur. Bestrijk de tonijn met de rest van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril de tonijnsteaks 5 min. Keer halverwege.
4 Bestrijk het brood met de mayonaise en verdeel de rucola erover. Snijd de tonijn in plakjes en verdeel over de rucola. Schep op elk sneetje brood 1 el avocadosalade en serveer de rest ernaast.
Gegrilde witte tonijn met avocadosalade is een recept van Albert Heijn