Pita met falafel en avocadosalade

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de doperwten in 8 min. beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water. Verwarm ondertussen de pitabroodjes en falafel volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 2 Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil, snijd het in blokjes en doe in een kom. Snijd de kropjes sla in reepjes van 1 cm breed en de koriander grof. Verkruimel de geitenkaas. Voeg met het limoensap en de doperwten toe aan de avocado en schep om. Breng de salade op smaak met peper en eventueel zout.
  • 3 Snijd de broodjes open, schep in elk broodje 2 el avocadosalade en verdeel de falafel erover.

Pita met falafel en avocadosalade is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kip-avocadosalade
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gordita's met gegrilde kip en avocadosalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Avocadosalade met aardbeien, frambozen en feta
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Peruaanse lamsbout
2 uur-
Bekijk recept

Pita “terug naar school”
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Pita met omelet, champignons en gekookte hesp
20 min
Bekijk recept
Veggie pita
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pita met kip en paprika’s
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept