1 Verhit een grillpan zonder olie of boter. Snijd de hamburgerbroodjes open en gril ze ca. 1 min. op de snijkant.
2 Gril de jalapeñoburgers in 12 min. in de grillpan op middelhoog vuur bruin en gaar. Keer regelmatig.
3 Was en droog de sla en scheur in stukken. Leg 4 stukken sla op de onderste helften van de broodjes en doe de rest in een schaal. Snijd 2 tomaten in plakjes en verdeel ze over de broodjes. Snijd de rest van de tomaten in partjes en doe bij de sla in de schaal. Meng 2 el mayonaise met 1 el water en besprenkel de salade ermee.
4 Meng de rest van de mayonaise met de harissa. Leg op elk broodje een jalapeñoburger. Schep op elke burger ½ el harissamayonaise en verdeel de gegrilde aubergine en augurkblokjes erover. Serveer met de salade
Jalapeñoburgers met gegrilde aubergine is een recept van Albert Heijn