1 Snijd de winterpeen in plakjes van 1 cm en deze in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snijd de bleekselderij in boogjes van ½ cm en snijd de knoflook fijn.
2 Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de peen, bleekselderij en knoflook 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de bliktomaten en het balsamicoglazuur toe. Breng aan de kook en laat 15 min. zachtjes koken. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout.
3 Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Voeg de gnocchi toe en bak in 12 min. op middelhoog vuur goudbruin en knapperig.
4 Snijd ondertussen de kalkoen in kleine stukjes. Voeg het vlees toe aan de tomatensaus en warm 3 min. mee.
5 Voeg de gnocchi toe aan de tomatensaus en schep om. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en strooi over de gnocchi.
Gebakken gnocchi met tomatensaus en kalkoen is een recept van Albert Heijn