Linzensoep met korianderpesto

4
35 min
Hoofdgerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de winterpeen en snijd in plakjes. Snijd de bleekselderij in boogjes.
  • 2 Breng het water, de peen, bleekselderij, linzen en bouillontabletten in een ruime pan aan de kook. Laat op laag vuur 20 min. zachtjes koken.
  • 3 Doe 4 el olie, de koriander, peper en eventueel zout in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot pesto.
  • 4 Snijd de vis in 4 stukken, bestrooi met de za’atar en bestrijk met de rest van de olie. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de vis in 4 min. gaar. Keer halverwege.
  • 5 Rasp ondertussen de oranje schil van de sinaasappel en pers de helft uit.
  • 6 Neem de pan met groente van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met de harissa en het rasp en sap van de sinaasappel. Serveer de soep met de korianderpesto en gebakken vis.

Linzensoep met korianderpesto is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met falafel en korianderpesto
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde kipsandwich met avocado
20 min
Bekijk recept
Pompoensnack van filodeeg en korianderpesto
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Lamskoteletjes met pesto
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Linzensoep met bleekselderij
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linzensoep met spinazie en makreel
380 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linzensoep met bloemkool
15 min-
Bekijk recept
Wortel-linzensoep
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept