Aubergine met batata harra (pittige aardappel)

4
15 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de tenen knoflook in de lengte. Halveer de aubergines in de lengte en snijd het vruchtvlees kruislings in zonder de schil te beschadigen.
  • 2 Leg de aubergines met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw de knoflook in het vruchtvlees, besprenkel elke helft met 1 el olie en bestrooi eventueel met zout. Bak ze ca. 45 min. onder het midden van de oven.
  • 3 Halveer ondertussen de paprika in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Meng met 2 el olie, 2 tl harissa, de gemalen koriander, aardappeltjes en eventueel zout. Verdeel het over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. boven de aubergines in de oven. Schep regelmatig om.
  • 4 Snijd ondertussen de korianderblaadjes fijn en pers de citroen uit.
  • 5 Haal de aubergines uit de oven en schep het vruchtvlees met de knoflook uit de schil. Snijd het vruchtvlees fijn, meng met de helft van de koriander, de yoghurt en 2 el citroensap en eventueel wat zout. Garneer met de rest van de harissa en olie.
  • 6 Schep de aardappeltjes om met 3 el citroensap en vul de uitgeholde aubergines ermee. Garneer met de rest van de koriander en serveer met de auberginesaus.

Aubergine met batata harra (pittige aardappel) is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Puntpaprika met aubergine
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aubergine met tomaten en mozzarella
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept