1 Verhit de oven voor op 200 °C. Prik met een vork gaatjes in de aubergines. Houd ze boven de vlam van je fornuis, draai ze langzaam tot de schil rondom zwartgeblakerd is. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, leg de knoflook erbij. Bak ca. 40 min. in de oven of tot de aubergines en knoflook in elkaar gezakt en heel zacht zijn. Je kunt de aubergines eventueel ook met de tenen knoflook onder een hete grill of op de barbecue leggen tot ze zacht zijn en de schil licht verkoold is.
2 Snijd de aubergines in de lengte open, schep het zachte vruchtvlees in een vergiet boven een kom en gooi de schillen weg. Strooi de helft van het zout op de aubergine, roer goed en laat 15 min. staan om het vocht eruit te laten trekken.
3 Haal ondertussen de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn.
4 Stort de aubergine en knoflook op een snijplank en hak ze fijn. Giet het vocht uit de kom, doe de aubergine erin en roer de komijn, tahin, olijfolie en de rest van het zout erdoor.
5 Voeg de yoghurt toe, smeer de baba ghanoush met een lepel in de kom uit en garneer met de munt en de granaatappelpitjes.
Tony Kitous & Dan Lepard's baba ghanoush is een recept van Albert Heijn