Napolitaanse pasta

4
15 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  • 2 Verhit de olie in de koekenpan en bak de ui 2 min. op hoog vuur. Voeg de rozijnen en kappertjes toe en bak 1 min. mee. Voeg de tomaten toe en duw ze met de achterkant van een lepel plat. Laat de saus 8 min. op middelhoog vuur koken met de deksel op de pan. Voeg de laatste minuut de olijven toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • 3 Snijd ondertussen de peterselie fijn. Meng de helft van de peterselie met de saus door de pasta en garneer met het amandelschaafsel en de rest van de peterselie.

Napolitaanse pasta is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gino D'Acampos Napolitaanse pasta met drie-bonensaus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastiera Napoletana (Napolitaanse paastaart)
45 min Gebak
Bekijk recept
Lasagne Napolitana met saucijs
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Penne met Napolitaanse groentesaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept