1 Doe de erwten met het zout in een pan kokend water, laat ze een paar minuten pruttelen en giet ze af.
2 Doe de bulgur in een kom, giet er een laagje lauw water op en laat 30-60 min. staan tot de bulgur zacht is. Giet af.
3 Snijd ondertussen de blaadjes munt en peterselie grof.
4 Laat de erwten even in een kom ijswater schrikken om ze mooi groen te houden.
5 Prik de bulgur met een vork los en roer er naar smaak peper en zout door. In deze fase is de bulgur in de koelkast minstens een dag houdbaar, en hetzelfde geldt voor de erwten, dus je kunt ze van tevoren klaarmaken.
6 Hussel vlak voor het serveren de kruiden en de uitgelekte erwten met de olijfolie en azijn door de bulgur. Schep de salade in een kom, proef of hij voldoende op smaak is en strooi de granaatappelpitjes erover.
Tony Kitous & Dan Lepard's bulgursalade met erwten en munt is een recept van Albert Heijn