1 Halveer de limoenen en pers de vruchten uit. Snijd het steeltje van de peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Meng de rode peper met het zout en de suiker door het limoensap.
2 Snijd de vis in blokjes van 1 x 1 cm en doe in een schaal. Schenk het limoensap erover en laat 1½ uur afgedekt in de koelkast staan.
3 Snijd de tomaat in kwarten, verwijder de zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en doe in een kom. Snijd de korainderblaadjes grof en doe bij de tomaat. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in kleine blokjes en meng met de tomaat en koriander.
4 Meng het avocadomengsel door de vis met de marinade. Serveer met de tortillachips.
Aguachile (schelvis in limoen gegaard) is een recept van Albert Heijn