1 Kook de farro volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, doe terug in de pan en laat afgedekt staan. Snijd ondertussen de bleekselderij in boogjes. Maak de spruiten schoon en snijd de knoflook fijn.
2 Verhit de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de bleekselderij, spruiten, knoflook en laurier toe en bak 7 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Voeg de bloem toe en laat 3 min. op laag vuur garen. Voeg de bouillon toe en laat 3 min. op laag vuur koken. Roer af en toe.
3 Schil ondertussen de peer en snijd het vruchtvlees in blokjes. Hak de noten grof. Verkruimel de kaas. Meng de farro en ⅔ van de kaas door de spruiten. Schep de peer en walnoten erdoor. Verdeel de rest van de kaas erover. Serveer direct.
Spelt met spruiten en blauwaderkaas is een recept van Albert Heijn