Yotam Ottolenghi's shakshuka

4
45 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de uien in plakken en de paprika’s in repen van 2 cm breed. Hak de blaadjes van de tijm fijn. Snijd de helft van de koriander (houd de rest achter voor garnering) en de takjes peterselie fijn. Hak de tomaten grof.
  • 2 Rooster het komijnzaad in een grote koekenpan 2 min. op hoog vuur. Voeg de olie en uien toe en bak ze 5 min. Doe de paprika, de suiker en kruiden (peterselie, koriander, tijm en laurier) in de pan en bak alles 5-10 min. op hoog vuur tot de groenten mooi gekleurd zijn. Voeg de tomaten, saffraan, cayennepeper en wat zout en peper toe. Draai het vuur laag en laat de groenten 15 min. pruttelen.
  • 3 Haal de laurier uit de groenten en verdeel het mengsel over 2 grote koekenpannen. Zet ze op halfhoog vuur om ze te verwarmen, maak in elke pan vier holtes in het mengsel en breek in elke holte een ei. Bestrooi ze met zout en zet een deksel op de pannen. Laat ze 10-12 min. op heel laag (!) vuur staan tot de eieren net gaar zijn. Bestrooi het gerecht met koriander en dien het op.

Yotam Ottolenghi's shakshuka is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Mara Grimm shakshuka (tomatenstoof met ei & venkel)
35 min
Bekijk recept
Shakshuka met zoete aardappel & spinazie
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Shakshuka
50 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Shakshuka (Gehakt en ei in tomatensaus)
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Yotam Ottolenghi's geroosterde aubergines
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Yotam Ottolenghi's blauwekaastaartjes met ingemaakte rode biet en honing
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Yotam Ottolenghi's pompoen met chiliyoghurt en koriandersaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Yotam Ottolenghi's ricottabeignets met sinaasappel en honing
20 min Gebak
Bekijk recept