1 Snijd de uien in plakken en de paprika’s in repen van 2 cm breed. Hak de blaadjes van de tijm fijn. Snijd de helft van de koriander (houd de rest achter voor garnering) en de takjes peterselie fijn. Hak de tomaten grof.
2 Rooster het komijnzaad in een grote koekenpan 2 min. op hoog vuur. Voeg de olie en uien toe en bak ze 5 min. Doe de paprika, de suiker en kruiden (peterselie, koriander, tijm en laurier) in de pan en bak alles 5-10 min. op hoog vuur tot de groenten mooi gekleurd zijn. Voeg de tomaten, saffraan, cayennepeper en wat zout en peper toe. Draai het vuur laag en laat de groenten 15 min. pruttelen.
3 Haal de laurier uit de groenten en verdeel het mengsel over 2 grote koekenpannen. Zet ze op halfhoog vuur om ze te verwarmen, maak in elke pan vier holtes in het mengsel en breek in elke holte een ei. Bestrooi ze met zout en zet een deksel op de pannen. Laat ze 10-12 min. op heel laag (!) vuur staan tot de eieren net gaar zijn. Bestrooi het gerecht met koriander en dien het op.
Yotam Ottolenghi's shakshuka is een recept van Albert Heijn
Dit vind je misschien ook lekker
Mara Grimm shakshuka (tomatenstoof met ei & venkel)