Dominique Persoones marquise

4
20 min
Nagerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Smelt de chocolade in de magnetron op de laagste stand tot een temperatuur van 35 °C. Splits de eieren. Meng 3 dooiers stevig door de chocolade. De rest van de dooiers wordt niet gebruikt. Klop de boter tot een romige massa en meng door het chocoladebeslag.
  • 2 Ontvet een kom met de azijn en droog goed af. Klop de 5 eiwitten met de poedersuiker stijf.
  • 3 Spatel 1/3 van het opgeklopte eiwit door het chocoladebeslag. Meng dan de rest erdoor. Doe dit voorzichtig, om zo veel mogelijk lucht in de massa te behouden. Giet het beslag in een vormpje, bijvoorbeeld halve bolletjes van een siliconenvorm, en laat 2 uur opstijven in de koelkast.

Dominique Persoones marquise is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

marquise au chocolat
60 min Nagerecht
Bekijk recept
chocolade marquise
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Marquise
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Pommes Marquise (markiezin-aardappelen)
10-20 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Dominique Persoones croque-choc
30 min
Bekijk recept
Dominique Persoones chocoladepudding
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Rode poonfilets met gekruide tomaten
0 min
Bekijk recept