1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2 Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen. Schil de winterpeen en schaaf met een kaasschaaf lange linten van boven naar beneden.
3 Breng een ruime pan water aan de kook en kook de bonen 5 min. Voeg de laatste 30 sec. de spitskool toe. Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water (blancheren).
4 Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Halveer in de lengte.
5 Schil en rasp de gember. Doe met de kokosmelk en sambal in een steelpan en breng aan de kook. Laat 3 min. koken op laag vuur.
6 Voeg de ketjap en pindakaas toe. Roer op laag vuur met een garde tot een gladde saus. Breng eventueel op smaak met zout.
7 Leg de groenten, eieren en taugé op een schaal. Schenk de hete pindasaus erover. Serveer met de rijst en gebakken uitjes.