Tulband met anijs en banaan

12
15 min
Nagerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 160 °C.
  • 2 Pel en prak de bananen. Meng met de crème fraîche en rozijnen.
  • 3 Doe de cakemix, eieren, melk, zoete keukenolie, bakpoeder en het anijszaad in een ruime mengkom. Mix met een handmixer op de laagste stand in 1 min. tot een glad geheel. Voeg het bananenmengsel toe en mix in 5 min. tot een samenhangend beslag.
  • 4 Vet de tulbandvorm in, verdeel het beslag erover en bak ca. 50 min. in het midden van de oven gaar.
  • 5 Controleer na 45 min. met de satéprikker op gaarheid. Komt deze er schoon uit, dan is de tulband gaar. Laat 10 min. afkoelen in de vorm. Zet een bord of platte schaal omgekeerd op de tulband en keer om, zodat hij uit de vorm komt. Laat in 1 uur volledig afkoelen. Bestrooi voor het serveren met de poedersuiker.

Tulband met anijs en banaan is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept
Ontbijtcake met noten en banaan
15 min
Bekijk recept
Panna cotta van chocolade met banaan
45 min Nagerecht
Bekijk recept

Marmer tulband
40 min + 60 oventijd -
Bekijk recept
Punch van rode vruchten, kersenjenever en appelsap
Snack
Bekijk recept
Moskovische tulband
2 uur-
Bekijk recept
Paastulband met abrikozen
100 min
Bekijk recept