1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten, maar laat de steeltjes zitten. Leg de paprika’s naast elkaar met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 10 min. in de oven.
2 Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook en zonnebloempitten 3 min. Voeg de baharat toe en bak 1 min. mee. Voeg het gehakt, peper en eventueel zout toe en bak in 5 min. rul. Schep regelmatig om.
3 Haal de blaadjes van de peterselie, houd er een paar achter als garnering en snijd de rest fijn. Meng met de tuinerwten door het gehakt en vul de paprika’s ermee.
4 Zet de paprika’s nog ca. 10 min. in de oven en garneer met de achtergehouden peterselie.
Paprika's gevuld met tuinerwten en gehakt is een recept van Albert Heijn