Mezze met feta

4
15 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd 150 g feta in plakjes. Snijd de uien in dunne ringen en snijd de dille en muntblaadjes fijn. Doe alles in een schaal, bestrooi met peper en schenk de citroenolie erover. Dek af en laat 2 uur buiten de koelkast marineren.
  • 2 Laat de paprika uitlekken en doe met 150 g feta, komijn en paprikapoeder in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper. Bewaar 2 uur afgedekt in de koelkast.
  • 3 Snijd de rest van de feta in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise), snijd de rode peper in dunne ringen en snijd de knoflook in plakjes. Laat de olijven uitlekken en doe met de extra vierde olijfolie bij de feta en rode peper. Laat 2 uur buiten de koelkast marineren.
  • 4 Serveer de gemarineerde fetaplakjes, fetaspread en feta met olijven bij de borrel.

Mezze met feta is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van waterkers met gegrilde artisjokken en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegrilde-paprikasalade met feta en munt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kroketten van courgette met feta
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Rigatoni met rundvlees
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mezze met dolma's, auberginepuree en salades
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wittebonenkaviaar
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tzatziki
35 min Bijgerecht
Bekijk recept