Bietensoep met geitenkaascroutons

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Was de prei en snijd in ringen. Verhit 35 g boter in een pan met dikke bodem en fruit de sjalot, knoflook, prei, peper en eventueel zout 8 min. op laag vuur.
  • 2 Scheur het brood in stukjes van 1 cm. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Rasp de geitenkaas. Meng de tijm voorzichtig met het brood en 2/3 van de geitenkaas, bestrooi met peper.
  • 3 Verhit ondertussen de rest van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het brood in 7 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Blijf omscheppen.
  • 4 Voeg de bouillontabletten, bietjes en het water toe aan de groenten en breng op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en laat 5 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • 5 Verdeel de soep over 4 kommen en bestrooi met de rest van de geitenkaas. Serveer de croutons erbij.

Bietensoep met geitenkaascroutons is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfsbouillon Met Geitenkaascroutons
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Soep Van Geroosterde Tomaten
30-60 min -
Bekijk recept
Peter`s Farm Kalfsbouillon Met Garnalen En Geitenkaascrouton
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Bietensoep met appel
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bietensoep met boerenrookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige bietensoep
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bietensoep met rookworst
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept