1 Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Was de prei en snijd in ringen. Verhit 35 g boter in een pan met dikke bodem en fruit de sjalot, knoflook, prei, peper en eventueel zout 8 min. op laag vuur.
2 Scheur het brood in stukjes van 1 cm. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Rasp de geitenkaas. Meng de tijm voorzichtig met het brood en 2/3 van de geitenkaas, bestrooi met peper.
3 Verhit ondertussen de rest van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het brood in 7 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Blijf omscheppen.
4 Voeg de bouillontabletten, bietjes en het water toe aan de groenten en breng op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en laat 5 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
5 Verdeel de soep over 4 kommen en bestrooi met de rest van de geitenkaas. Serveer de croutons erbij.
Bietensoep met geitenkaascroutons is een recept van Albert Heijn