Scotch eggs

18
50 min
Snack
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook 9 eieren 5 min. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze.
  • 2 Verdeel de hamburgers in 9 porties. Leg telkens 1 portie tussen vershoudfolie en rol uit tot plakjes van 12 cm. Scheid ze van elkaar met bakpapier. Leg 1 ei in het midden van het vlees en vouw het met behulp van het bakpapier rondom het ei. Druk de randen voorzichtig aan. Herhaal met de rest van het vlees.
  • 3 Verhit de olie in de ruime pan of frituurpan tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer.
  • 4 Rooster het brood in de broodrooster goudbruin. Doe de bloem in een diep bord. Klop het laatste ei los in een tweede diep bord en verkruimel het brood in een derde bord. Haal de eieren achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopte ei en broodkruim.
  • 5 Frituur de eieren in 3 delen in 4 min. goudbruin en gaar. Neem met een schuimspaan uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier. Halveer de eieren. Serveer met mayonaise.

Scotch eggs is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Eggs Rothko
20 min
Bekijk recept
Range style eggs
30 min-
Bekijk recept
Snelle eggs benedict met asperges en zalm
15 min
Bekijk recept
Eggs benedict
30 min
Bekijk recept

Ackee and saltfish
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Five miner’s stew - Rundsragout met wortelen en pastinaak
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tiramisu met whiskycrème en krokante chocolade
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Vega Scotch eggs
40 min Bijgerecht
Bekijk recept