1 Halveer de tomaten en doe ze in een kom. Meng de helft van de azijn, suiker en het zout erdoor.
2 Breng een laag water aan de kook in een steelpan en kook de aspergetips 3 min. Giet af, spoel onder koud stromend water en voeg toe aan de tomaten. Snijd de radijsjes in partjes en voeg ze toe aan de groenten.
3 Snijd het brood in 8 sneetjes en bestrijk met de olie. Verhit de grillpan en gril het brood 3 min. Keer halverwege. Verdeel het over 4 borden.
4 Breng een laag van 6 cm water aan de kook in een hapjespan en voeg de rest van de azijn toe. Draai het vuur laag, zodat het water niet meer borrelt. Breek de eieren voorzichtig een voor een boven het water en pocheer ze in 3 min.
5 Bestrijk ondertussen het brood met de mayonaise. Schep de salade van lentegroenten erop.
6 Neem de eieren met een schuimspaan uit de pan en leg ze op de toast met salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer direct.
Toast met lentegroenten en gepocheerd ei is een recept van Albert Heijn