1 Steek de barbecue aan. Laat de satéprikkers minimaal 30 min. weken in water.
2 Kneus de knoflook, schil de gember en snijd in plakjes. Schep om met de sojasaus, olie en vis. Laat afgedekt in de koelkast 30 min. marineren. Halveer ondertussen de komkommers en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd in stukken en doe in een hoge beker. Pers de limoen uit boven de hoge beker. Verwijder het steeltje van de rode peper en snijd in dunne ringen. Doe de helft bij het limoensap en pureer tot een dip.
3 Rijg aan elke satéprikker 4 coquilles en gril 3 min. op het rooster van de barbecue. Keer halverwege. Snijd de andere halve limoen in partjes. Serveer de coquillespiesen met de komkommerdip, bestrooi met de rest van de rode peper en de limoenpartjes.
Gegrilde coquillespiesen met Thaise komkommerdip is een recept van Albert Heijn