1 Steek de barbecue aan. Leg op elke krant 2 forellen met de olijfolie. Snijd de uien in ringen en de citroen in plakken, houd het rasp achter. Verdeel met de olijfolie over de vissen. Breng op smaak met peper en zout. Rol de kranten strak op en bind vast met keukentouw. Leg de pakketten 5 min. in een bak water, zodat ze door en door nat zijn.
2 Meng het citroenrasp, de dragon, rode peper, knoflook en boter. Snijd halve broden 10 keer in. Vul de sneetjes met boter en wikkel in aluminiumfolie. Als de barbecue heet is, leg je de vispakketten op de barbecue. Rooster 20 min. Leg de stokbroodpakketjes er na 10 min. bij en keer dan ook de vis. Maak de krant voorzichtig open en verwijder het vel van de vis. Fileer de vis en serveer met het stokbrood.
Forel in krant met barbecuestokbrood is een recept van Albert Heijn