2 Wikkel de aardappelen en bieten elk in een stuk aluminiumfolie en leg ze in de hete kooltjes van de barbecue. Snijd de ongepelde uien kruislings in, maar niet helemaal door. Strooi in elke ui ½ tl rozemarijn en besprenkel met 2 el olijfolie. Keer regelmatig met een tang en leg de uien er na 10 min. bij. Controleer na 30 min. of alles gaar is door er met een mes in te prikken.
3 Verwijder de folie. Schil de bieten en snijd ze in parten. Snijd de aardappelen ook in parten en pak de uien uit. Snijd de peterselie fijn en houd wat achter ter garnering. Meng de rucola, aardappel, biet, ui, olijven, peterselie en de rest van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi met de achtergehouden peterselie.
Gepofte Opperdoezers met bietjes en geitenkaas is een recept van Albert Heijn