1 Snijd het groene loof van de venkel en snijd het grof zodat je een kleine handvol hebt. Houd apart. Snijd de knollen in de lengte in plakken van ca. ½ cm dik en leg in een schaal.
2 Meng de knoflook met 20 ml olijfolie en laat dit met de venkel ca. 30 min. marineren op kamertemperatuur.
3 Meng voor de dressing de rest van de olijfolie met de rodewijnazijn, de mosterd, het zeezout, chilivlokken naar smaak en de kruiden.
4 Verwarm de grill van de barbecue voor op de hoogste stand. Bak de helft van de venkelplakken 4-5 min. aan elke kant tot de venkel goudkleurig is en de fijngehakte knoflook goudkleurig en aromatisch is.
5 Meng de hete venkelplakken met de dressing en schep door elkaar. Herhaal dit met de rest van de venkel. Serveer warm of op kamertemperatuur en bestrooi met het venkelloof.
Ross Dobson's gegrilde venkel met kruidendressing is een recept van Albert Heijn