1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de baharat met 4 el olie. Snijd de boven- en onderkant van de pitabroodjes los van elkaar, zodat je 6 cirkels krijgt. Bestrijk de cirkels met de baharatolie en bestrooi naar smaak met zout. Snijd elke cirkel in 8 puntjes.
2 Verdeel de pitapuntjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 10 min. knapperig. Schep halverwege om.
3 Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook en kook de doperwten 3 min. Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water (blancheren).
4 Meng ondertussen de rest van de olie, de yoghurt en ciderazijn in een ruime kom tot een dressing. Pers de knoflook erboven en breng op smaak met peper en eventueel zout.
5 Snijd de munt en peterselie fijn. Halveer de tomaten en snijd de snoeppaprika’s in dunne ringen. Meng met de kruiden en doperwten door de dressing. Schep de helft van de knapperige pitapuntjes door de groentesalade en garneer met de rest van de pitapuntjes. Serveer direct.
Fattoush met pita, kruiden en doperwten is een recept van Albert Heijn