1 Kook de freekeh volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de courgettes in schuine plakken van ½ cm. Gebruik 2 el olie om de courgettes mee te bestrijken. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de courgettes in delen in 4 min. tot er mooie grillstrepen ontstaan. Keer halverwege.
2 Snijd de blaadjes basilicum en dille fijn. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng het basilicum, de dille, het citroenrasp, ½ el citroensap en de rest van de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
3 Snijd de peppadews grof. Rasp de kaas. Giet de freekeh af en doe in een schaal. Meng de courgette, peppadew, kruidendressing en kaas erdoor. Bestrooi met de noten-fruitmix.
Freekehsalade met courgette, peppadew en dille is een recept van Albert Heijn