1 Steek de barbecue aan. Meng de tahini en mayonaise met de helft van het sesamzaad. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
2 Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Schaaf het vruchtvlees met een kaasschaaf in de lengte in lange linten. Snijd de radijs in dunne plakjes. Meng de komkommer, radijs en azijn met de rest van het sesamzaad.
3 Snijd de sesambollen open. Gril de helften op de snijkanten 2 min. op de barbecue. Neem van de grill. Gril de burgers 4 min. op de barbecue, keer halverwege. Verkruimel ondertussen de cassavekroepoek.
4 Besmeer de onderste helften van de broodjes met de helft van de sesammayonaise en beleg met de komkommersalade. Leg hierop een burger, verdeel de rest van de mayonaise erover en bestrooi met de kroepoek en Atsina Cress. Leg de bovenkant van de broodjes erop en serveer.
Vegaburger met sesammayonaise en komkommer is een recept van Albert Heijn