Sushisalade

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de rijstazijn in een steelpan en los het zout en de suiker erin op. Giet het mengsel door de nog warme rijst en blijf 3 min. omscheppen.
  • 2 Verwijder de stronkjes van de kropjes sla en snijd de sla in dunne repen. Leg de slareepjes op de bodem van een ruime, platte schaal. Verdeel de wasabimayonaise over de sla. Schep de sushirijst op de sla.
  • 3 Snijd de komkommer in de lengte in kwarten, verwijder met een lepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in lange repen. Snijd de repen in stukjes van ca. 6 cm en verdeel over de rijst.
  • 4 Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de zalm ca. 6 min. Keer halverwege. Neem van het vuur. Verdeel de zalm in stukjes, besprenkel met de sojasaus en leg op de salade.
  • 5 Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in lange repen en leg op de salade. Scheur het norivel in stukjes en strooi over de salade.

Sushisalade is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Sushisalade
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Japanse Sushi-salade
20-30 min -
Bekijk recept

Sushisalade
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Japanse Sushi-salade
20-30 min -
Bekijk recept