1 Snijd het stokbrood in 8 schuine plakken. Bestrijk deze aan beide kanten met 2 el olie. Verhit de grillpan en gril de plakken in delen 4 min. (crostini’s). Keer halverwege. Halveer de knoflook en wrijf met de snijkanten langs de crostini’s als ze nog warm zijn. Snijd de courgettes in plakken van ½ cm. Meng in een kom met 2 el olie, oregano, peper en eventueel zout. Verhit de grillpan opnieuw zonder olie of boter en gril de courgette in delen in 5 min. gaar. Keer halverwege. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken, pel en snijd in plakjes.
2 Doe de rucola, de rest van de olie, de hazelnoten, peper en eventueel zout in een hoge kom en pureer met de staafmixer tot een pesto. Leg de plakjes courgette, het rookvlees en de plakjes ei dakpansgewijs op een schaal en verdeel wat rucolapesto erover. Serveer met de crostini’s en de rest van de pesto.
Courgette-rookvleessalade met ei en rucolapesto is een recept van Albert Heijn