1 Begin met de rooksnippers. Week ze ½ uur in ruim water. Steek ondertussen de barbecue aan. Gebruik het liefst een firestarter. Schuif de houtskool als deze roodgloeiend is naar 1 kant.
2 Leg het vlees in een aluminium schaal. Meng het zout, de rietsuiker, de helft van de tabasco en paprikapoeder door elkaar. Wrijf het vlees er rondom mee in. Leg de schaal met vlees op het deel van de barbecue waar geen houtskool onder ligt. Strooi een handje rooksnippers op de houtskool. Doe de deksel erop en laat 3 ½ uur rustig garen en roken. Keer het vlees elke 30 min. Vul elk uur de houtskool aan. Strooi er dan ook wat rooksnippers op.
3 Doe ondertussen de basterdsuiker, ciderazijn, ketchup en de rest van de tabasco in een steelpan en breng aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken. Schenk de saus in een aluminium schaal en zet naast het vlees zodat deze verder kan inkoken en een rooksmaakje krijgt. Haal de saus er na 1 uur af. Neem het vlees van het vuur als het mooi bruin is en zo gaar dat het makkelijk in stukjes uit elkaar te trekken is. Laat het vlees 30 min. afkoelen. Trek het vlees in kleine stukjes uit elkaar. Gooi het vet dat tussen het vlees zit weg. Doe ondertussen de barbecuesaus weer in de steelpan en roer het bakvocht uit de schaal erdoor. Breng de saus nogmaals aan de kook en meng door het vlees.