1 Steek de barbecue aan. Snijd de avocado's overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd fijn. Snijd de tomaat fijn. Snijd de sjalot fijn. Pers de limoen uit. Snijd het steeltje van de rode peper, halveer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Meng de avocado met de tomaat, sjalot en het limoensap. Pers de knoflook erboven, voeg naar smaak rode peper, extra limoensap en zout toe.
2 Gril de jalapeñoburgers in 12 min. gaar op de barbecue. Keer regelmatig.
3 Snijd de ciabatta open. Bedek de onderste helft met de guacamole. Snijd de burgers in plakjes en leg op de guacamole. Leg de bovenste helft van de ciabatta erop en snijd in stukken.
Texmexsandwich met jalapeñoburger is een recept van Albert Heijn