1 Breng een ruime pan water aan de kook. Verwijder de bladeren en draden van de maiskolven en kook de maiskolven 15 min. Giet af.
2 Snipper ondertussen de ui. Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Verhit een pan met dikke bodem zonder olie of boter en bak de chorizo in 3 min. op middelhoog vuur uit. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet in de pan.
3 Fruit in het achtergebleven bakvet de ui, oregano en paprika 4 min. op laag vuur.
4 Zet ondertussen 1 maiskolf rechtop in een ruime schaal met opstaande rand. Snijd met een scherp mes de maiskorrels van boven naar beneden los van de kolf. Doe dit rustig en met een zagende beweging. Herhaal met de andere maiskolf.
5 Voeg de bloem toe aan het paprikamengsel en laat 2 min. op laag vuur garen. Voeg de kippenbouillon en melk toe en breng al roerend aan de kook. Laat de kikkererwten uitlekken. Voeg samen met de mais toe en warm 5 min. mee. Breng de soep op smaak met de tabasco.
6 Verdeel de soep over 4 kommen en verdeel de chorizo erover.
Maissoep met chorizo, kikkererwten & paprika is een recept van Albert Heijn