1 Snijd de knoflook fijn. Verhit 3 el olie in een hapjespan en fruit de knoflook en paprikapoeder 1 min. Voeg de gehaktballetjes toe en bak in 5 min. rondom bruin. Neem uit de pan, maar laat het bakvet achter.
2 Snijd ondertussen de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snijd de steel van de paprika's verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne ringen. Bak de aubergine en paprika 4 min. in het achtergebleven bakvet. Schep regelmatig om. Voeg de tomaten toe en plet met de achterkant van een houten lepel. Voeg de gehaktballetjes toe, doe de deksel op de pan en laat op laag vuur 10 min. stoven.
3 Snijd ondertussen de pistolets in de lengte doormidden. Bestrijk beide kanten met de rest van de olie. Verhit de grillpan en gril de pistolets in twee delen 5 min. Keer halverwege.
4 Snijd de peterselie fijn en strooi over de gehaktballetjes en gestoofde paprika. Serveer met de gegrilde pistolets.
Spaanse gehaktballetjes met paprika en brood is een recept van Albert Heijn