1 Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water.
2 Snijd ondertussen de paprika’s in ringen. Snijd de helft van de peterselie fijn. Schep de soepballetjes om met de cajunkruiden.
3 Snipper de uien. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de balletjes toe en bak in 3 min. rondom goudbruin. Voeg de paprika toe en bak 5 min. op middelhoog vuur.
4 Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Halveer de jalapeñopeper in de lengte en verwijder met een scherp mes de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukken. Doe de jalapeño, crème fraîche, de ongesneden peterselie, het limoenrasp en -sap en een mespunt zout in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
5 Meng de jalapeñodressing door de pasta. Breng op smaak met peper. Verdeel de paprika en gehaktballetjes erover en bestrooi met de fijngesneden peterselie.
Pittige pastasalade met gehakt en puntpaprika is een recept van Albert Heijn