Zoek
Gazpacho van kropsla, tuinerwten & bieslook
4
15 min
Albert Heijn
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 uien
25 g boter
1 kropsla
450 g tuinerwten (diepvries)
750 ml kraanwater
1½ kippenbouillontablet
25 g bieslook
Bereiding
1
Snipper de uien. Verhit de boter in een soeppan en fruit de uien 3 min. Haal de bladeren van de kropsla. Was en droog ze en snijd in reepjes.
2
Doe de tuinerwten, kropsla, het water en de bouillontabletten in de soeppan. Breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur koken.
3
Houd wat bieslook achter ter garnering. Snijd de rest van de bieslook fijn.
4
Neem de pan van het vuur, roer de bieslook erdoor en pureer met een staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
5
Laat in 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur en zet afgedekt 3 uur in de koelkast. Garneer de soep met de achtergehouden bieslook en serveer.
Gazpacho van kropsla, tuinerwten & bieslook is een recept van
Albert Heijn
Dit vind je misschien ook lekker
Rodekool met rozijnen
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Visburger met komkommer-yoghurtsaus
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmdip
10 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Cupcakes met spek en bieslook
1u5 min
Nagerecht
Bekijk recept
Gazpacho
5 min
Bekijk recept
Caribische gazpacho met Pan Franses
2 uur-
Voorgerecht
Bekijk recept
Gazpacho van witte chocolade en kokosnoot, frambozensorbet
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Gazpacho met witte kaas
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept