1 Snijd de koriander grof. Verwijder het steeltje van rode peper. Halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
2 Schil de gember. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts, halveer en maal samen met de gember, rode peper en koriander in de keukenmachine.
3 Voeg ook de garnalen en vissaus toe. Halveer de limoen, pers de helft van de limoen erboven uit en maal in 30 sec. tot een grove puree.
4 Voeg de helft van de bloem toe aan het vismengsel en vorm met vochtige handen 20 balletjes. Druk deze plat tot koekjes van 1 cm dik en rol door de rest van de bloem. Verhit de olie in een hapjespan en bak de koekjes 2 min. Keer halverwege. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
5 Snijd de andere helft van de limoen in partjes. Serveer de viskoekjes met de limoenpartjes en chilisaus.
Snelle Thaise viskoekjes met chilisaus is een recept van Albert Heijn