1 Steek de barbecue aan. Breng een ruime pan water aan de kook. Verwijder de bladeren en draden van de maiskolven, kook de maiskolven 10 min. en giet daarna af. Bestrijk de maiskolven met de helft van de olie en gril ze op de barbecue in ca. 6 min. rondom goudbruin. Neem van het rooster en laat 10 min. afkoelen.
2 Snijd ondertussen de jalapeños fijn en meng met het sinaasappelsap, citroensap en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Halveer de tomaten. Zet 1 maiskolf rechtop in een ruime schaal met opstaande rand. Snijd met een scherp mes de maiskorrels van boven naar beneden los van de kolf.
3 Herhaal met de rest van de maiskolven. Voeg de dressing, tomaten, garnalen en sla toe aan de mais en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de tortillachips. Lekker!
Salade van geroosterde mais & garnalen is een recept van Albert Heijn