Tomaten-venkelsoep met balletjes

6
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Haal het vel van de worsten. Meng het venkelzaad door het worstvlees en vorm er balletjes van ter grootte van een grote knikker. Verhit de olie in een soeppan met dikke bodem en bak de balletjes op middelhoog vuur in 4 min. rondom bruin. Neem uit de pan.
  • 2 Voeg de basis voor heldere tomatensoep en het water toe. Breng aan de kook. Voeg de pasta toe en laat op middelhoog vuur 2 min. koken.
  • 3 Snijd ondertussen het groen en een klein stukje van de onderkant van de venkel. Houd het groen apart als garnering. Halveer de venkel, snijd de harde kern eruit en snijd de venkel in flinterdunne plakjes.
  • 4 Voeg de worstballetjes en venkel toe aan de soep en laat nog 3 min. koken. Verdeel de soep over 4 diepe borden of kommen en garneer met het venkelgroen.

Tomaten-venkelsoep met balletjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Vegetarische balletjes met rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balletjes met groenten op z’n Tunesisch
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min Snack
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept