1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Rooster de sneetjes brood tijdens het voorverwarmen in de oven.
2 Kook de pasta in water met zout in 15 min. beetgaar. Giet af en meng met 2 el olie.
3 Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes en snijd de stronk in blokjes. Kook in 4 min. beetgaar en giet af.
4 Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
5 Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Doe het rasp, de knoflook, geroosterde sneetjes brood en de rest van de olie in de kom van de keukenmachine en maal tot broodkruim. Neem uit de kom en houd apart.
6 Maal in dezelfde kom de pijnboompitten, geitenkaas, het citroensap en de helft van de broccoli tot een grove pesto.
7 Vul de pastaschelpen met een flinke theelepel broccolipesto en leg ze in een ingevette ovenschaal. Leg de rest van de broccoli ertussen en bestrooi met het broodkruim. Rooster in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en knapperig.
8 Neem de schaal uit de oven en verdeel de pestospread erover. Serveer direct.
Gevulde pasta met broccoli & geitenkaas is een recept van Albert Heijn