1 Snijd de venkel in de lengte in dunne reepjes. Halveer de sjalotten en snijd in de lengte in reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de venkel en sjalot met peper en eventueel zout 8 min. op laag vuur. Roer regelmatig.
2 Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Rasp de gele schil van de citroen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in partjes. Snijd de knoflook fijn.
3 Voeg de knoflook toe aan de venkel en bak 1 min. mee. Voeg de bloem toe en laat in 3 min. op laag vuur garen.
4 Voeg de Pastis toe en laat 1 min. koken. Voeg de crème fraîche, het citroenrasp, 2 el citroensap en 100 ml water toe. Warm 3 min. mee. Snijd ondertussen de dille fijn.
5 Giet de pasta af en meng met de dille en rivierkreeftjes door de venkel. Garneer met de citroenpartjes en serveer direct.
Trottole met rivierkreeft, venkel en citroen is een recept van Albert Heijn