1 Snipper de ui. Schil de bleekselderij in de lengte met een dunschiller en snijd in blokjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
2 Verhit de olie in een soeppan en bak de ui, bleekselderij en paprika 2 min. op hoog vuur. Voeg 2 liter water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook.
3 Snijd ondertussen de snijbonen in stukjes van 1 cm en voeg samen met de pasta toe. Laat op middelhoog vuur 13 min. zachtjes koken.
4 Halveer ondertussen de cherrytomaten en splits de eieren. Het eiwit wordt niet gebruikt.
5 Snijd de blaadjes basilicum in reepjes. Verdeel de tomaat over 4 diepe borden en schep de hete soep erbij. Leg in elk bord soep een eidooier. Garneer met het basilicum. Serveer direct.
Glutenvrije minestrone met ei en groenten is een recept van Albert Heijn