1 Halveer de peen in de lengte en snijd in stukjes van ½ cm. Snipper de sjalotten. Snijd de knoflook fijn. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het komijnzaad 2 min. op middelhoog vuur.
2 Voeg 2 el olie toe aan de pan en bak de peen, sjalot en knoflook 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
3 Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water.
4 Rasp ondertussen de oranje schil van de sinaasappels. Snijd met een scherp mes de witte schil van de sinaasappels en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Vang het sap op in een kommetje. Voeg het rasp, de balsamicoazijn en de rest van de olie toe aan het sap en breng op smaak met peper en eventueel zout.
5 Verkruimel de feta. Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Meng de dressing en groenten door de pasta. Schep voorzichtig de sinaasappelpartjes, feta en munt erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel over 4 lunchbakjes of weckpotten. Bewaar op een koele plek of max. 4 uur buiten de koelkast.
Pastasalade met wortel, witte kaas & sinaasappel is een recept van Albert Heijn