1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de cakevormpjes over de holtes van de muffinvorm. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes en kook 4 min.
2 Rasp ondertussen de kaas. Giet de bloemkool af en pureer met de staafmixer tot een gladde puree. Smelt de boter in een pan met dikke bodem op laag vuur. Meng de bloem erdoor en laat 3 min. garen (roux). Voeg al roerend de melk in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen (bechamel).
3 Meng de bloemkoolpuree met de bechamelsaus en voeg 2/3 van de kaas en de eieren toe. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout. Snijd de kipfilet in reepjes. Meng de macaroni en kip door de bloemkool-kaassaus. Verdeel het mengsel over de cakevormpjes en bestrooi met de rest van de kaas.
4 Bak de mac ’n cheesemuffins in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin. Neem uit de oven. Haal de cakevormpjes uit de muffinholtes en serveer.
Mac 'n cheesemuffins met bloemkool & kip is een recept van Albert Heijn