1 Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel koud onder stromend water. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers 1 helft uit. Snijd de selderij fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
2 Snijd de courgettes in de lengte in dunne plakken. Bestrijk met 2 el olie. Snijd de perziken langs de pit doormidden. Draai de helften in tegengestelde richting los en verwijder de pit. Bestrijk de snijkanten met 1 el olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de courgette 4 min. Keer halverwege. Gril de perziken 2 min. op de snijkant.
3 Meng het citroenrasp, 2 el citroensap, de rode peper, selderij en de rest van de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep om met de pasta en verdeel over een grote platte schaal. Schep de bladsla erdoor. Scheur de mozzarella en parmaham in stukken en verdeel samen met de courgette en perzik over de salade. Bestrooi met peper.
Pastasalade met ham, courgette en perzik is een recept van Albert Heijn