Pastasalade met aubergine en noten

4
25 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de aubergine in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Verhit 4 el olie in een hapjespan en bak de aubergine in 12 min. goudbruin. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water. Hak ondertussen de noten grof. Laat de paprika uitlekken en snijd in stukken. Snijd de dille fijn.
  • 2 Rasp de gele schil van de citroen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in vieren. Doe de paprika, de helft van de noten, het citroenrasp en -sap, de yoghurt en de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng de paprikadressing op smaak met peper en eventueel zout. Meng door de pasta en schep de aubergine om met de dille en de rest van de noten.
  • 3 Schep het auberginemengsel voorzichtig door de pasta en verdeel over lunchbakjes of weckpotten. Leg er 1 partje citroen op, sluit af en bewaar max. 4 uur buiten de koelkast. Lekker!

Pastasalade met aubergine en noten is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Brie-walnotentaartjes met honing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nougat met noten en cranberry's
45 min Gebak
Bekijk recept
Kerstgranola met cranberry's, koffie, noten en chocolade
10 min
Bekijk recept
Egyptische om ali
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Pastasalade
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pastasalade met tonijn
25 min
Bekijk recept
Pastasalade met brie en walnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastasalade met wilde roze zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept