1 Snijd de steelaanzet van de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne ringen. Snijd de bieslook fijn. Snijd de romaatjes in partjes en meng met de milde salsa en de helft van de bieslook. Laat de mais uitlekken. Meng de paprikaringen met de mais, de rest van de bieslook en olijfolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet de salade apart.
2 Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de burgers 5 min. Keer halverwege. Bereid ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in plakjes. Snijd de broodjes open. Beleg met een burger, verdeel de avocado erover en schep er 2 el salsa op. Serveer met de mais-paprikasalade en de rest van de salsa.
Pitaburger met avocado & mais-paprikasalade is een recept van Albert Heijn