1 Kook de quinoa met de kaneel volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout Voeg de laatste 3 min. de tuinerwten toe. Giet eventueel vocht af en laat afkoelen.
2 Snijd ondertussen de courgette in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de courgette 5 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
3 Rasp ondertussen de oranje schil van de halve sinaasappel en pers de vrucht uit. Klop het rasp en sap met de rest van de olie en peper en eventueel zout tot een dressing.
4 Haal de blaadjes van de takjes munt en meng met de dressing, rozijnen, peen en courgette door de quinoa. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de amandelen.
Quinoasalade met courgette en amandelen is een recept van Albert Heijn